امام رضا عليه السلام :اِثنانِ عَليلانِ أَبَدا : صَحيحٌ مُحتَمٍ و َعَليلٌ مُخَلِّط؛دوگروه هميشه مريضند، سالمى كه پرهيز میكند و مريضى كه پرهيز نمیكند. فقه الرضا ص 340 * امام رضا عليه السلام :لَيسَ مِن دَواءٍ اِلاّ و َهُوَ يُهيجُ داءً؛دارويى نيست مگر اين كه بيمارى ديگرى را تحريك مى كند.كافي (ط - الإسلامية) ج‏8، ص 273 ، ح409 * * * امام رضا عليه السلام :لَيسَ مِن دَواءٍ اِلاّ و َهُوَ يُهيجُ داءً؛دارويى نيست مگر اين كه بيمارى ديگرى را تحريك مى كند.كافي (ط - الإسلامية) ج‏8، ص 273 ، ح409 *
سه شنبه, 28 مرداد 1393 07:31

حضرت آيت الله العظمي سیستانی ویژه

نوشته شده توسط 
رای دادن به این مورد
(0 رای)
احکام پزشکی
سؤال: به منظور مرتفع نمودن بوى بد دهان و نیز کشتن میکروب هاى دهان و لثه ها آیا استفاده از دهان شوهاى محتوى الکل بلا اشکال است یا خیر ؟ دهان شوهاى مذکور از نظر پزشکى براى غرغره در دهان است و فرو بردن آنها مضر است ؟
پاسخ: به نحو مذکور مانعى ندارد .
سؤال: حکم طبابت براى شخص بهائى را از نظر فقهى ذکر کنید؟
پاسخ: اشکال ندارد.
سؤال: آیا الکل طبى (نه الکل صنعتى) که براى تزریقات استفاده مى شود پاک است؟
پاسخ: پاک است.
سؤال: آیا رفتن مرد به دکتر زن و یا مراجعه مرد به امپول زن خانم اشکال شرعى دارد یا نه این سوال را یکبار در صورتى در نظر بگیرید که دکتر و امپول زن مرد در دسترس نباشد و یکبار در دسترس باشد ؟
پاسخ: اگر دکتر مرد در دسترس نباشد مانعى ندارد و همچنین اگر با مراجعه به خانم حدود شرعیه مراعات شود .
سؤال: با توجه به اینکه اغلب پزشکان مرد حاذق تر از پزشکان زن مىباشند بطور کلى استفاده مرد از پزشک زن و استفاده زن از پزشک مرد حتى براى بیماریهاى تناسلى چه حکمى دا رد؟
پاسخ: جایز نیست مگر در حال اضطرار به معالجه و پزشک مرد ـ مثلاً ـ حاذق تر باشد.
سؤال: در رشته دندانپزشکی مشغول تحصیل هستم و در کلاس درس مجبوریم به جسد یا اجزای آن به طور جداگانه دست بزنیم تکلیف چیست ؟
پاسخ: اگر دستکش بین جسد میت و دست حائل باشد این تماس موجب غسل می شود و در صورتی که جسد میت متفرق الاجزاء باشد مس بعضی از آن ـ اگر به حد معظم الاجزاء نرسد ـ موجب غسل نمی شود .
سؤال: کادر پزشکی در بیمارستان چه موقعی باید بعد از مس فردى که در حالت مرگ است غسل نماید ؟
پاسخ: خیر غسل نمی خواهد مگر اینکه سرد شده باشد .
سؤال: مراجعه یک خانم به دکتر مرد در صورتى که دکتر زن حاذق تر از وى را سراغ نداشته باشد چه حکمى دارد ؟ و همچنین جهت انجام عمل پزشکى مثل سونوگرافى و رادیولوژى رجوع یک خانم به پزشک مرد چه حکمى دارد ؟
پاسخ: در فرض مسئله اشکالى ندارد .
سؤال: بستن لوله هاى زن و مرد که مستلزم عقیم شدن است چه حکمى دارد و آیا رضایت طرف شرط است و اگر پزشک انجام دهد مستلزم دید مى باشد ؟
پاسخ: اگر مستلزم ضرر کلى نباشد مانعى ندارد و اگر عمل مذکور موجب ضرر کلى شود مانند اینکه مستلزم قطع یکى از اعضاء رئیسى بدن باشد پس عمل مذکور جائز نمى باشد و رضایت مراجعین مرجب رفع حرمت شرعى نمى شود . و اگر موجب قطع یکى از اعضاء رئیسى بدن مانند تخمدان در زن شود پس فعل حرام مى شود و بر ذمه پزشک مباشر عمل دیه ثابت مى شود .
سؤال: بیمار بعلت بیمارى دیگرى تحت عمل جراحى قرار مى گیرد و آیا در اینجا مى توان بیمار را وازکتومى کرد؟ در مقام اضطرار چطور ؟
پاسخ: اگر لمس و نظر زائدى لازم نیاید اشکال ندارد ولى در مقام ضرورت اشکال ندارد
مشاهده 10186 مرتبه آخرین بروز رسانی دوشنبه, 10 آذر 1393 14:00

ارسال نظر

کتابخانه احکام و روایات پزشکی